donderdag 23 februari 2017

Diesel engineroom


Ik maak een beetje tempo aangezien er nog heel veel te doen is. Ik werk zo af en toe ook nog aan de toren. Zo heb ik daar de railing op het achterdek aangebracht en daarop houten bankjes geplaatst. Dat was zo op elke U-boot maar niet op die van Trumpeter.(?)
Volgens de handleiding ben ik nu net over de helft, en ik snap waarom. Deze module bevat heel veel onderdelen. Met name de dieslmotor gaat veel werk zijn.

De grote onderdelen klaar om te spuiten.

Een uitdaging was het aanbrengen van miscroscopisch kleine PE wieltjes op een soort van afsluiter. Daar gingen er acht van op, de laatste twee lukten goed. Een ander tafeltje dat je van PE moest vouwen heb ik weggemikt en van plastic zelf gemaakt. Niet te doen dat spul zeker gezien de gebrkkige uitleg daarover.

De nog kale rechter diesel motor 

Het frame aan de onderzijde

Mooi gedetaileerd dak

Even passen



zaterdag 18 februari 2017

Achterste bemanningsverblijf.

Nu verder met het kleinste compartiment achter de controlroom. Deze bestaat uit de minste onderdelen en is redelijk snel te maken. Hier bevinden zich slaapplaatsen en een kombuis. Onderin zitten de meeste accu's.  Best wel zitten klooien met de plaats van de lampjes. Steeds zat er weer wat in de weg. Ook moet ik rekening houden met de grote ontluchtings buis die over het dak loopt naar de toren.
Ik vraag me af waarom ze bij Trumpeter geen boor locaties hebben aangegeven. Ook zijn de nokjes bovenop het dak mij een volkomen raadsel.
Later blijkt ook dat er geen beschrijving is gedaan van de tuigage van de boot.
De twee delen die nog volgen zijn de Diesel engineroom en de Electro engineroom.

De diverse onderdelen deels gespoten.
Een idee over hoe het gaat worden.



donderdag 16 februari 2017

Aanpassing aan de binnenkant van de romp


Aangezien het gedeelte rond de torpedo ruimte in de romp vol in het zicht zit vond ik dat daar ook wat aangekleed moest worden. Voor de toren is dat goed uitgepakt, dus ben ik hier dezelfde methode gaan toepassen. Met allerlei profielen heb ik ribben, binten en buizen gemaakt met extra aandacht voor de torpedo deuren. Ik denk dat de werkelijkheid anders is maar die gegevens heb ik helaas niet. Doet niets af van het feit dat dit erg leuk is om te doen en een prima resultaat geeft.

Trumpeter 1/48 U-boat U-552

Aan de niet-doorzichtige zijde maak ik de torpedobuisdeuren in geopende stand


 Alleen daar waar het binnenwerk niet zichtbaar is.

Trumpeter 1/48 U-boat U-552 hull with torpedoroom

Is toch echt wel een beter gezicht.

Klaar om de torpedoruimte te ontvangen


zondag 12 februari 2017

De commandotoren Deel 2


De binnenkant van de toren gespoten en licht verweerd. Er was nu pas voor het eerst een misfit. De gaten waardoorheen de voorste periscoop wordt geplaatst zaten niet in lijn. Dit was vrij eenvoudig te corrigeren. Ik heb besloten om niet de glazen helft van de tunnelbuis te plaatsen. Dat lijkt me overbodig. Aansluitend de linker glazen helft van de toren gelijmd. Ook het bijbehorende geschut in elkaar gezet. En de rails op de grijze kant gemonteerd. Ik ga de toren nog niet afspuiten aangezien ik nog niet uit ben wat de uiteindelijke kleuren op de boot worden.

 De railing aan de achterzijde gaat er als laatste op.


Artillerie en luchtdoelgeschut





Uiteindelijk toch de juiste kleuren kunnen vinden. De panelen als vanouds gepre-shade met zwart en verolgens dun grijs 046 opgezet. De donkere accenten worden gedaan met intermediate grey, nummer volgd




UPDATE <3-3-17>
De toren is nu zo goed als klaar. Railings en zelf gemaakte bankjes. 
Hij heeft de definitieve kleuren van de romp. Dat zijn: 
71.046 pale blue grey en 
70.903 intermediate blue.



. 

donderdag 9 februari 2017

De Commandotoren Deel 1


Vandaag begonnen met de toren opbouw van de onderzeeer. Ik ben precies op de helft van alle binnen modules, en wilde eens wat anders.
Ik had al gelezen dat de toren wat spaars is gedataileerd. Zeker opvallend omdat er veel inkijk is op dit punt. Het blijft echter vreemd waarom Trumpeter heeft gekozen om precies de andere zijde dan de romp doorrzichtig te maken.
Echter met wat logica had ik er snel wat op gevonden. Ik besloot van wat styrene strips een constructie te maken. Een en ander was erg leuk om te doen. Het gaf ook direct een resultaat. Zier er een stuk beter uit.

  Het nog wel gedetailleerde binnen deel van de toren en de periscopen.

 De eerste hoofd staanders

En de dwars ribben geplaatst

zondag 5 februari 2017

Control room Klaar


Lastig was de juiste kleuren bij elkaar te zoeken. Er is hier een afwijkende kleur aanwezig: licht blauw/groen (71.101 Blue) Heel veel onderdeeltjes hier en een erg druk geheel. Een aantal ouderwetse zeekaarten verkleint afgedrukt almede wat oorlogs posters op schaal met vrouwen in de hoofdrol. 
De kaarten gaan op de kaartentafel, de poster her en der aan de muur.